MES HORRIBILIS A TVE

Mes horribilis, mes per oblidar a Televisió Espanyola. Aquí, un petit resum de tot el que ha succeït en aquests últims dies:

*7 de maig. - Manuel Torreiglesias presenta seu últim “Saber Vivir”. És acomiadat, de forma fulminant, per diverses irregularitats publicitàries. L'endemà, s'emet un programa ja gravat.

*8 de maig. - El Govern de José Luis Rodríguez Zapatero aprova, en Consell de Ministres, la supressió "immediata i definitiva" de la publicitat en RTVE. El setembre ja no veurem més anuncis a TVE.

Torreiglesias dóna una roda de premsa per explicar el seu acomiadament de la cadena pública. “No cobro cap cànon sota ma” i "Em considero una víctima, tinc la consciència molt tranquil•la" van ser alguns dels seus arguments.

*11 de maig. - El doctor Luis Gutiérrez ocupa el lloc de Torreiglesias a la revista de salut de La 1. L'audiència del programa comença a millorar de forma notable.

*14 de maig. - Final polèmica de la Copa del Rei. S'ofereix l'himne real, en diferit, durant el descans del partit, i amb els xiulets i els crits de forma atenuada i jo encara penso, que no va estar editat, si no que el àudio pertany a un altra partit. Us heu fixat que si escolteu atentament s’escolta que el públic canta? Això ho farien els seguidors del Barça o del Bilbao?. Bé, a resultes de tot això Julián Reyes, director d'Esports d'Informatius, és cessat.

TVE demana a la Unió Europea de Radiodifusió (UER) emetre la segona semifinal en directe, i no la primera. Aquesta decisió implica el corresponent enuig de Portugal i Andorra. No els vam poder votar. La cadena pública no emet en directe aquesta segona gala classificatòria eurovisiva, la web ho fa amb retard. Al seu lloc, s'opta per retransmetre el Masters Series de Madrid. L'UER anuncia que hi haurà sanció.

*15 de maig. - TVE es treu de la màniga una gala prèvia per anar escalfant l'ambient del Festival d'Eurovisió, i això ho va anunciant durant tota aquella setmana. Però, res més lluny de la realitat: en La 1 hi ha tennis i en La 2, bàsquet. Alaska apareix durant tan sols un minut, i després, el Telenotícies. Mauro Canut, membre oficial del jurat, publica, en el seu blog de RTVE.es, el que va votar Espanya en la segona semifinal d'Eurovisió, trencant, així, l'acord tàcit que existeix.

Arriba l'hora de la veritat. Gana Noruega, amb 387 punts. Soraya Arnelas, la nostra representant d'aquest any, aconsegueix només 23 punts, i queda en penúltima posició. L'any passat, Rodolfo Chikilicuatre, va obtenir 55 punts i un 16è lloc. Hi va haver boicot o "europasotisme"?. Alaska reapareix després del final del Festival. Els ànims estan pels terres i les mirades ja apunten a la televisió pública.
Però quan ja pensava que no passaria res més... patapam! Ja hi tornem a ser...

*17 de maig. - Televisió Espanyola va decidir interrompre l'emissió del partit DKV Joventut-Real Madrid per oferir el sorteig de la Bonoloto. Quan quedaven tan sols gairebé tres minuts, els seguidors del partit van veure com les imatges de l'encontre se servien en una finestra petita, mentre que, la combinació guanyadora ocupava gran part de la pantalla i amb el lògic enuig dels espectadors.

Related Posts with Thumbnails