LA SEXTA NO PODRÀ EMETRE IMATGES DE TELECINCO

La Sexta no podrà difondre imatges de Telecinco per fer programes com “se lo que hicisteis” o “El intermedio” . Aqueta és la resolució de la demanda que des de ja fa mesos va interposar Telecinco a la Sexta. Aquesta resolució, que es pot recórrer, el magistrat del Jutjat Mercantil número 2 de Barcelona estima parcialment la demanda interposada per la cadena que lidera Mediaset i condemna l'empresa que presideix Emilio Aragón al pagament d'una indemnització per danys i perjudicis, la quantia dels quals s'establirà posteriorment.
La sentència sosté que La Sexta ha infringit els drets de propietat intel·lectual de Telecinco i el jutge li ordena la cessació "de forma immediata" de l'emissió d'imatges produïdes o emeses per Telecinco o sobre les quals sigui propietària dels seus drets.

A títol d'exemple, la sentència recorda que durant el mes de setembre de 2007, el programa de La Sexta “Se lo que hicisteis...” (la qual cosa condueixen Patrícia Comte i Àngel Martín) es va nodrir, en més d'un 20%, amb imatges de Telecinco. Segons els vídeos aportats, en l'esmentat programa es van arribar a difondre "entre 5 i 13 minuts d'imatges extretes de diferents programes". A més, la tàctica del programa, que consisteix a alternar les imatges amb comentaris i crítiques en to humorístic dels presentadors, ha elevat en algunes ocasions aquest percentatge a un 30% del total del temps del programa.

En la resolució es recull que "si bé és cert" que s'utilitzen imatges d'altres operadors, el temps de presència de les de Telecinco duplica les imatges de la següent cadena, Antena 3.La Sexta ha utilitzat continguts de TNT, “Aquí hay tomate”, “El buscador”, “A tu lado”, “El programa de Ana Rosa”, “Esta pasando”, Dolce Vita o “La noria” sense comptar amb l'autorització de Telecinco i després que fos requerida formalment perquè s'abstingués d'utilitzar material de la seva propietat, segons la sentència.

La Sexta, per la seva part, s'ha escudat en el "dret de citació", que empara la Llei de Propietat Intel·lectual, i al·lega que la utilització de continguts d'altres cadenes per elaborar formats de zàping és "un costum àmpliament assentat al sector audiovisual", segons recull la resolució.

Un portaveu de La Sexta va eludir comentar la sentència perquè "encara no s'ha rebut". Tan sols va assenyalar que "pot crear un precedent". I jo penso igual, és un precedent que pot portar cua.



Related Posts with Thumbnails