PLUTON BRBNERO



Ja ho havia escrit en el blog fa uns mesos, però després d'un intens rodatge al llarg de l'estiu, La 2 estrena avui la sèrie de Álex de la Iglesia 'Plutó BRBNero', una comèdia d'humor sarcàstic i delirant a les 23,30 hores.
S'ha rodat en format de cinema cada un dels capítols de 35 minuts, al ritme d'un episodi cada quatre dies fins a acabar els 13 primers. Ara es filma la segona tanda d'aquesta laboriosa coproducció de Pedro Costa que compta les peripècies de la tripulació d'una estrafolària nau estelar, composta per humans, dos androides i un extraterrestre, a la recerca d'un planeta on pugui refugiar-se la humanitat, després del desastre que envaeix la Terra.

El segell i Álex de la Iglesia en 'Plutó BRBNero' (també coneguda per 'Plutó Verbenero') és inconfusible en aquesta sèrie que rescata l'esperit de títols clàssics de l'humor en clau de ciència-ficció com a 'L'escombriaire galàctic', 'el nan roig' o 'Doctor Who'. Alhora, l'espectador pot reconèixer-se en els protagonistes de la sèrie, amb les seves bestieses i heroïcitats, perquè són personatges molt propers.

Amb traços de còmics, la sèrie de Álex de la Iglesia no deixa de criticar el món en el qual vivim, encara que sigui a través de la hilaritat. Estem en 2530, any en el qual el planeta Terra es troba a punt de l'autodestrucció. Un grup de marines espanyols, liderats pel capità Valladares (Antonio Gil) creuen l'espai amb la nau Plutó B.R.B. Nero, que, pronunciat ràpid, dóna lloc a confusions. La seva missió és trobar un planeta habitable ja que el nostre està totalment edificat i ja no cap ningú. Fins i tot el Pol Nord és ple d'adossats, i les inundacions assolen les costes fins a fer desaparèixer Nova York, Londres o Torremolinos. El president dels Estats Units del Món, Maculay Culkin III (Mariano Venancio) està disposat a perdre les eleccions amb tal que la missió sigui un èxit, i recolza Valladares cridant-lo gairebé tots els dies. També li interromp cada dos per tres al capità la seva dona, que li trasllada els problemes domèstics.

Valladares té un segon oficial, el tinent Querejeta (Carlos Areces), que veu el desastre al qual pot conduir-los el seu cap però no s'atreveix a desautoritzar un superior. El capità també es recolza en una de rossa i seductora androide (Carolina Bang).

A la sala de màquines hi ha un altre robot, vell i cochambroso, Wollensky (Manuel Tallafé), perillosament atret per Lorna; Hoffman (Enrique Martínez), l'home de manteniment; i Roswell (Enrique Villén), l'extraterrestre de la nau, alterat per les proves a què l'han sotmès els humans fins a convertir-se en una immundícia. Però només ell pot fer que la nau arribi a bon port.


El realitzador de 'El dia de la bèstia' o 'La comunitat' ha escrit els guions al costat del seu col•laborador habitual, Jorge Guerricaechevarría, i els guionistes de 'Camera cafè' Montero i Maidan.
Álex de la Iglesia s'ha compromès a rodar 26 episodis i no té intenció per continuar amb la sèrie més enllà del pactat.

Si voleu veure més, aqui teniu el blog que han creat per la sèrie. http://plutonbrbnero.blogspot.com/

1 opinions:

Mavado ha dit...

He de reconocer que Alex de la Iglesia no es santo de mi devoción. Pero habrá que darle una oportunidad. Igual está hasta entretenida.

Related Posts with Thumbnails