Es veu una llum en la finalització de la vaga de guionistes

Els productors de cinema i televisió nord-americanes i el sindicat de directors van anunciar el dijous la conclusió d'un principi d'acord sobre el contracte que els lliga, una decisió que s'anuncia mentre els guionistes de la indústria de Hollywood continuen encara amb la seva llarga vaga.

D'acord amb el sindicat de productors AMPTP, aquest nou contracte (que entrarà en vigor el pròxim estiu, al finalitzar l'actual) estipula un augment dels salaris i el pagament de drets derivats de l'explotació de continguts en Internet. Acordat després d'una negociació de sis dies a Los Angeles, serà presentat al consell d'administració el pròxim dia 26 per a la seva votació.

El sindicat de productors es va congratular per l'acord i va expressar el seu desig de que es mostri el camí per a resoldre el conflicte amb el sindicat de guionistes WGA, que dura des del passat 5 de novembre, paralitzant una gran part del sector audiovisual nord-americà.

"Aquest acord mostra sens dubte que els productors del nostre sector d'activitats volen i poden treballar amb els creadors de contingut per a instaurar regles justes i flexibles aplicables a aquest mercat en ràpid desenvolupament", van escriure els directors dels grans estudis federats pel AMPTP.

"Convidem al WGA a iniciar converses informals (...) per a determinar si existeix una base raonable per a reprendre les negociacions formals", afegeix el AMPTP. WGA i AMPTP van trencar les negociacions el 7 de desembre. El conflicte ja va torpedejar el lliurament dels Globus d'Or del 13 de gener, reemplaçada per una trista roda de premsa, i fa témer per la cerimònia dels Oscar, el 24 de febrer. Desenes de sèries i pel·lícules van suspendre els seus rodatges.

Related Posts with Thumbnails