Els Diaris de Pascal

TV3 estrena avui la sèrie documental 'Els diaris de Pascal' que té per objectiu recrear els anys 30 a Catalunya, des del naixement de la República fins a l'esclat de la Guerra Civil Espanyola. Aquesta sèrie és la primera de producció pròpia de la cadena catalana d'un format que denomina "docuficció" i és que en la producció s'utilitzen eines pròpies d'un documental però acompanyades d'una trama de ficció i dramatitzacions.
El protagonista és Pascal Danglà, interpretat per Albert Alemany, un jove fotògraf francès que arriba a Barcelona per cobrir l'Exposició Universal de 1929 i que finalment acaba residint a la capital catalana vuit anys. Durant aquesta època escriu vuit diaris personals amb les seves vivències.

Aquests vuit diaris, narrats pel mateix Pascal, es converteixen en els set episodis de mitja hora i un especial de 45 minuts que conformen la producció. En el pla de la ficció, Pascal presentarà la seva enamorada Lilian, interpretada Bibiana Xiol, i que és la novia del periodista Josep Maria Planes, interpretat per Xavi Carreras.

La direcció i realització d''Els diaris de Pascal' va a càrrec de Joan Gallifa, la direcció argumental és de Núria Castejón i la producció de Roser Sancho i Diana Dominguez. A més, els guions han estat revistats pel catedràtic d'Història Contemporània de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Borja de Riquer.
La sèrie
Paral·lelament a la sèrie, està recolzada per una web (www.elsdiarisdepascal.cat/) que conté tota la documentació i que inclou un bloc amb les memòries del protagonista. La cadena té previst oferir resums dels episodis a través dels telèfons mòbils, entre d'altres aplicacions.

1 opinions:

Anònim ha dit...

Em va agradar molt l'ambientació!!

www.albertalemany.com

Related Posts with Thumbnails