Tot fent mots encruats a La Sexta

Qui no ha fet alguna vegada mots encruats? Ja que en això consisteix el nou concurs que La Sexta estrena avui a les 14.00 hores, un joc de preguntes i respostes presentat per César Lucendo.
"El crucigrama", que tal és el seu nom, comptarà cada dia amb cinc concursants, dos principals i tres més, que jugaran per fer-se amb el premi final, al qual només pot aspirar un d'ells i que consisteix en 3.000 euros.Per aconseguir el premi, a més de cultura general, serà necessari tenir també sentit del humor, capacitat per rememorar cançons, refranys, frases cèlebres, expressions populars o embarbussament, encara que el presentador donarà pistes.
L'objectiu del joc és resoldre un mot encreuat en un temps determinat i consta de tres fases diferents, una primera en què participen dos concursants que han de realitzar una sèrie de proves que són valorades per 50, 100 o 150 euros, pressionant un botó.
En la segona ronda entren els altres tres, que també poden optar a accionar el botó i participar en el joc fins al punt que poden desplaçar a un dels concursants, però al final només en podrà quedar un dels cinc.En la tercera ronda el concursant finalista té dos minuts per resoldre les paraules que encara quedin en blanc al mot encreuat i si aconsegueix fer-ho en l'espai de 2 minuts, sumarà a la quantitat que ja havia acumulat 2.000 euros més.
Al llarg de la primera i segona ronda els jugadors podran trobar-se amb un o diversos premis especials, que no es descobreixen fins i tot que un jugador ha resolt unes paraules i aquelles després de les quals s'amaga han estat decidides per la direcció del programa.
El presentador del concurs és César Lucendo, Llicenciat a la Reial Escola Superior d'Art Dramàtic. (R.E.S.A.D) i porta més de vint anys treballant al món de la interpretació.Va debutar sent només un nen en la sèrie de TVE “El mundo de Juan Lobón”, encara que va ser amb el seu personatge de Lucas a “Médico de Familia” on va assolir la popularitat.Dels seus últims treballs, destaca la seva participació a Hospital Central de Telecinco, el serial juvenil diari Amistades Peligrosas, de Cuatro i Paraiso a La 1 de TVE.També va intervenir a “Lazos de Sangre” (TV movie per a TVE), El Comisario (Telezinco), Manos a la Obra, Abierto 24 horas, Tio Willy, Canguros i Hermanos de Leche, totes elles d'Antena 3, o Luna negra i Calle nueva a TVE.
En cinema, va participar en Pesadilla para un Rico i Catorce estaciones, d'Antonio Jiménez Rico; i Chechu i família, de Álvaro Sáez de Heredia amb Fernando Fernán Gómez.
En teatre, ha protagonitzat l'obra Pánico, de Vicente Granados, i va ser en La chulapona, de Gerardo Maya; La dama del Alba i El obispo leproso, de Gustavo Pérez Puig; i Perdidos en Yonkers, d'Àngel García. També va comptar amb petits papers en sarsueles com Peter Grimes o La Revoltosa i un paper protagonista en una òpera.
Premi Ercilla de Teatro en el Festival de Bilbao, Lucendo dirigeix actualment Destino-Teatro, una escola productora-distribuïdora teatral que vol servir de pont entre la pedagogia i el món professional de la interpretació.

Related Posts with Thumbnails